agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2152 .



SARACIA CA PROVOCARE
essay [ ]
ce inseamna a fi sarac

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [cip ]

2006-01-04  | [This text should be read in romana]    | 



Saracia a existat dintotdeauna! Ce este saracia de fapt? Saraci sunt peste tot chiar si in Occident, numai ca aici ea nu este chiar asa de vizibila deoarece statul le asigura un minim necesar. Un proverb chinezesc spune: "Daca ii d-ai cuiva un peste se satura odata, daca il inveti sa pescuiasca se va satura toata viata". Morala: acesti oameni au nevoie sa invete sa pescuiasca!
Fericita Tereza de Calcuta care aduna de pe strazile Calcutei muribunzii spunea: "Acesti oameni nu au nevoie de mila dar de IUBIRE".
Intr-o zi poetul Rilke se plimba cu o persoana prin oras. La un moment dat a intalnit un cersetor si i-a oferit un trandafir. Timp de o saptamana nu l-a mai vazut nimeni pe acel cersetor. Persoana l-a intrebat pe Rilke: Ce s-a intamplat cu acel cersetor timp de o saptamana? Rilke a raspuns: "A trait admirand trandafirul". Apoi probabil trandafirul s-a ofilit!
Unii ii condamna, altii le plang de mila. Insa ma gandesc daca atunci cand avem ocazia si mai ales siguranta ca putem face ceva pt. ei si nu facem OMUL DIN NOI A DEVENIT MAI SARAC.
Am intalnit odata un copil pe strazile Bacaului. Era Iarna, termometrul nu arata mai mult de 0 grade Celsius. L-am intalnit la un semafor, intr-o intersectie centrala unde erau desigur multi trecatori. Avea adidasi in picioare cu vre-o doua numere mai mari si era descult. In cap nu avea nimic, pantaloni scurti si imbracat cu o mica bluza. Nimeni nu se uita parca la el.
M-am intrebat in inima mea: Cu ce era vinovat acel copil ca a devenit fara voia lui cersetor? OARE ERA VINOVAT CA S-A NASCUT?
Daca nu facem nimic pentru ei, cel putin sa avem bunul simt de a nu arunca cu noroi in ei. Saracia unui popor reda SENSIBILITATEA LA CARE EL A AJUNS!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!